Rady a Tipy

Máte rádi podzimní vyjížďky přírodou? Vsaďte na horská kola

Je podzim, což spoustě z nás nebrání vzít během víkendu či po práci jízdní kolo a na dvě, tři hodiny, se vydat do přírody. Zvláště tam, kde je příroda doslova za pozemkem domu či bytovky, je cyklistika výbornou možností, jak relaxovat a dopřát si aktivní oddech v jakýkoli den.

Na vyjížďky lesem i přírodou však nejsou vhodná všechna jízdní kola. Pokud pojedete nerovným, někde i nepevným terénem na úzkých pneumatikách, bude se vám kolo bořit, prokluzovat, snadno můžete upadnout, úzká pneu snadno podklouzne, přičemž vliv mají i vzorky pneumatik. Stvořená do jakéhokoli terénu jsou horská kola. Nezklamou vás na jaře, v létě ani v zimě, proto po nich sahá tolik profi i víkendových cyklistů.

Moderní horská kola jsou univerzální a spolehlivá

Chcete-li jezdit jak po zmíněných loukách a lesních cestách, ale rádi alespoň tu a tam projedete cyklostezkou, jsou horská kola tím pravým i pro vás. V nabídce obchodů s jízdními koly jich najdete mnoho druhů, vyplatí se nakupovat u prodejce ověřeného, letitého, který nabízí jen zboží od kvalitních výrobců. Takové najdete např. na bikero.cz. Jsou zde mnohá horská kola pro profesionály, kteří závodí nebo vyhledávají náročné jízdy v horském terénu, tak sváteční jezdci.

Horská kola jsou typická svými širšími plášti, velkým rozsahem převodů, robustnějším rámem, pohodlným ovládáním a výbornou stabilitou na jakémkoli povrchu. Běžně můžete vybírat kola s velikostí průměru pláště 26 – 29 palců. Ve srovnání se silničními koly výrazně lépe tlumí nárazy, mají lepší přilnavost v nerovném terénu, dovolí cyklistům jízdu po jakémkoli povrchu bez toho, aby měl větší obavy z pádu.

Dělení horských kol

Základní dělení, aby se vám snadno vybíralo nové horské kolo, je na pánská a dámská horská kola. Dále se dělí dle velikosti plášťů. Koupit si můžete i elektrokola v podobě těch horských, která vám pomohou vyšlapat do kopců, dojet dál, zvládnout náročný terén, přepravit se pohodlně do práce, školy…

Podívejte se na bikero.cz a kupte si kvalitní kola za výhodné ceny. Vybírat můžete z mnoha typů, které jsou aktuálně v akci a ušetřit nemalou částku peněz.