Rady a Tipy

Přála bych si, aby ženy táhly za jeden provaz

Se zpěvačkou o Vánocích, kariéře, porodu i pandemii.

Blíží se Vánoce. Po minulé roky jste předvánoční čas trávili koncertováním, vydali jste vánoční album. Nyní i umělcem komplikuje situaci pandemie. Chystáte přesto něco pro své fanoušky?

Je pravdou, že moje Vánoce mi každoročně odstartovalo turné po Slovenské městech, vánoční hudba, nálada, atmosféra, setkání s lidmi, fanoušky.

Kdo by to byl řekl loni, když jsme zainvestovali a připravili zcela novou scénu, techniku, obrovský vánoční stromeček, světélka, hvězdy a girlandy, že jejich letos nevyužijeme.

Samozřejmě, stejně jako mně a mým hudebníkem bude chybět kontakt s lidmi, i jim bude chybět to kouzlo živého koncertu, úchvatné atmosféry, která se tam pokaždé vytvoří.

Denně se mě ptají přes sociální sítě, či něco nevymyslíme. Přemýšlíme nad speciálním online koncertem. Uvidíme, jestli se to za tak krátkou dobu podaří zorganizovat. Cítím, že to mám udělat.

Jaké bývají Vánoce u vás doma a jaké budou tento rok?

Vánoční čas u nás doma je vždy úžasný, protože já i manžel milujeme Vánoce. Jelikož vánoční koncerty vždy začínali už začátkem prosince, i u nás doma to bylo cítit.

Pouštíme vánoční hudbu, zpíváme si, uklízíme, vaříme, pečeme, zdobíme stromeček, vyrábíme vánoční girlandy na schodiště, díváme vánoční pohádky. Tak to bude určitě i letos, s jediným rozdílem, že nebudou koncerty a asi bude i trošku méně setkání s přáteli a rodinou.

Jak vypadá váš Štědrý den?
S manželem jsme se před dvanácti lety dohodli, že abychom neměli na Štědrý den shon, všechny přípravy děláme předem.

Stromek a dům je vyzdoben a přípravě svátečního menu se věnujeme 23. prosince.

Abychom si na Štědrý den už jen vychutnávali pohodičku, spolu s dětmi dívali zachumlaná v dekách vánoční pohádky, abychom si dali společnou procházku ke kostelu, zapálili dřevo v krbu.

Jediné, co v ten den připravujeme k jídlu, je ryba. Kapustnica a bramborový salát nám dokonce více chutnají druhý den, úžasně se pomixujeme chutě každé ingredience.